english deutsch
Naar Tijdperk
16e Eeuw, 18e Eeuw, 20e Eeuw, Middeleeuwen, Oudheid, Home page van Niaka
A World of Wireless
Radio museum op het internet. Geschiedenis, geluidsfragmenten en forum. De site is Engels en Nederlands talig.
Damiaaninstituut Geschiedeniswebsite
Over de prehistorie, Egypte, de klassieke oudheid en de middeleeuwen. Met oefenstof en een verzameling links.
De avonturen van Felix
Over allerlei zaken uit het verleden: de steentijd, de Romeinen, kastelen, indianen, het verkeer en de school van vroeger, in de vorm van brieven en gesprekken.
De Grootste Nederlander
KRO-programma waarbij gekozen kan worden voor de allergrootste Nederlander. Nominaties, stemmen en een forum.
De koninklijke bruiloft
Op 2 februari 2002 trouwde kroonprins Willem-Alexander met Maxima. Hier enkele feiten over deze dag. Het draaiboek, de bruidsjurk, lied, kennismaking met Nederlanders, de mening van Nederlanders, de vader van Maxima, biografie Maxima en Willem-Alexander.
De Toren van Babel
Dit schilderij van Pieter Bruegel de Oude kan je veel leren. Het bijbelse verhaal wordt besproken, maar ook geschiedenis en archeologie komen aan bod. Leuke animaties en spannende geluiden.
De Verenigde Oostindische Compagnie
De VOC is bekend door de verre reizen die ze maakten en het economische succes dat ze als bedrijf hadden. Ontstaan, vaarroutes, organisatie, schepen, leven aan boord, producten die vervoerd werden en betekenis van het bedrijf voor Nederland.
De Wilhelmus site
Uitleg over het Nederlandse volkslied. Ook wordt de tekst gegeven van een aantal regionale volksliederen.
Geschiedenis voor kinderen
Lees over het oude Egypte, de Grieken en Romeinen, de Middeleeuwen en de twintigste eeuw. Om je kennis te testen kan je de vragen proberen te beantwoorden.
Geschiedenis. Een prachtvak!
Bevat bronnen, afbeeldingen en documenten uit de rijke historie der mensheid vertaald en bewerkt voor het onderwijs in de geschiedenis voor havo en vwo.
Geschiedenislokaal
Startpunt voor het vak geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Begrippenlijst, stappenplan voor het maken van een werkstuk, spelletjes en een forum.
Heksen en Heksenvervolgingen
Wat is een heks en andere vragen worden beantwoord. Geschiedenis, verhalen, magie, vervolgingen, heksenhamer, tegenstanders en slachtoffers.
Het Geheugen van Nederland
Uitgebreide beelden en teksten uit vaak verborgen of privé-collecties van Nederlandse culturele instellingen.
Histopia
Voor leerlingen en voor docenten in het geschiedenisonderwijs. Met virtuele reizen, screensavers, leertips en links, lesmateriaal, suggesties en artikelen over didactiek.
Indianen
Over hun geschiedenis en hun leefwijze. Gemaakt door drie Pabo-studentes.
Museumkennis
Samenwerkingsverband van het Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis en het Rijksmuseum voor Volkenkunde biedt informatie voor werkstukken en spreekbeurten.
Rond de dans
De geschiedenis van verschillende soorten dansen.
Schooltv - Vroeger & zo
Uitzendtijden van dit TV-programma, spelletjes over historische onderwerpen en veel informatie voor werkstukken en spreekbeurten.
Slavernij
Over het Nederlandse slavernijverleden, van de 17e tot de 19e eeuw. Met achtergronden, een kennistest, een tijdlijn, brondocumenten en een docentenhandleiding.
StudyBuddy
Informatie voor leerlingen die meer achtergrond zoeken bij voor hun geschiedenisles: landenchronologieën, historische kaarten, historische illustraties, thema's, examenonderwerpen.
Twintig eeuwen Nederlandse geschiedenis
Twintig eeuwen Nederlandse geschiedenis verdeeld over verschillende thema's en periodes.
VOC
Over het ontstaan, de bloei en de ondergang van de Verenigde Oostindische Compagnie, met informatie over de reizen en het leven aan boord.