english deutsch
Al@din
Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden? Vraag het dan aan al@din, de vragendienst van jouw bibliotheek op Internet. Je krijgt antwoord op je e-mailadres.
Breinstein
Meerkeuzevragen over zoeken op internet.
Davindi
Zoeksysteem bij kennisnet. De aangeboden informatie is met een sterrensysteem gewaardeerd. Zoek op vak of onderwerp (siso). Ook uitgebreide zoekmogelijkheid.
Encyclopedieën, landeninformatie en atlassen
Linklijst van online encyclopedieën en atlassen bij de Faculteit Communicatie en Journalistiek van de HVU.
Online Catalogus Bibliotheken
Zoek online bij de gezamenlijke bibliotheken. De Aquabrowser zet je trefwoord in een woordspin. Ze kunt zoeken naar boeken, websites, kranten en muziek.
TILT
Introductie en drie modules die elk ongeveer dertig minuten in beslag nemen: selecteren van informatiebronnen; effectief zoeken; vinden, beoordelen en citeren van bronnen.
Virtuele mediatheek
Informatie van de openbare bibliotheken voor iedereen in het onderwijs. Leuke leestips, materiaal voor een spreekbeurt of werkstuk, handleidingen om te leren zoeken op Internet, lesmateriaal voor docenten en ondersteuning voor mediathecarissen.
Webcursus Informatievaardigheden
Ontwikkeld voor eerstejaars studenten van de Vrije Universiteit, om kennis te maken met de belangrijkste wetenschappelijke informatiebronnen en conventies. Ook bruikbaar in het VO.
Werken aan werkstukken
Project toont leerlingen hoe ze de computer als hulpmiddel en informatiebron kunnen gebruiken. Over het zoeken, noteren, selecteren, interpreteren, verwerken en presenteren van informatie.