english deutsch
Asielzoekerscentrum
Informatie over hoe een AZC eruit ziet, wat er te vinden is en waarom er mensen wonen. De site is in 2001 gemaakt voor Thinkquest.
Brugpiepers
Voor kinderen uit groep 8 die de overstap gaan maken naar het voortgezet onderwijs. Welke vakken, lesrooster, cursus boeken kaften, woordenlijst, spullen die je nodig hebt, overlevingstips, spiektips en er is een quiz.
Departement Onderwijs
Departement van de Vlaamse Gemeenschap. Nieuws, documenten over beleid en specifieke thema's, praktische informatie over het onderwijs, literatuurdatabank en links.
Dutchkids
Antidiscriminatiewebsite. Scholieren met elk een andere achtergrond vertellen hier over henzelf.
Het voortgezet onderwijs
Dit is het vervolg onderwijs na de basisschool. Schoolniveaus, brugklas, scholen, cito en informatie over de makers.
JOM
Jongeren Onderwijs Media, een manier om jongeren met media om te laten gaan. Met een keer per jaar een landelijke wedstrijd.
Kennisnet
Een portal voor aan onderwijs gerelateerde zaken voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten. Ook word er gezorgd voor een digitale infrastructuur tussen scholen en naar het Internet.
Kinderarbeid, oorlog en geweld
Kinderen hebben te lijden van slechte woonomstandigheden. Hoe het was, hoe het nu in de wereld is en wat er gedaan wordt.
OCW-plein
Informatie van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen.
Onderwijs Kortrijk
Scholen aanbod in de regio Kortrijk België.
Op weg naar de middelbare school
In groep 8 moet je de keuze maken naar welke school je gaat. Hier wordt uitleg gegeven aan wat je tegen kan komen bij deze keuze.
Rechtspraak in Nederland
Waaruit bestaat de rechtspraak? De verschillende onderdelen worden helder uitgelegd.
Straatkinderen
Ze slapen op straat ook in de winter, ze komen met stelen aan eten. Hun leven, werk, wonen, aantallen en een puzzel.
Vandalisme
Informatie over een probleem waar iedereen wel eens mee te maken heeft gehad. Uitleg wat vandalisme is, vormen van vandalisme, foto's, maatregelen, straffen, interviews en er is een quiz.
Wijzer door de actualiteit
Allerlei zaken die in het nieuws zijn worden hier in verhaalvorm verteld om je zo aan het denken te zetten. Er is een quiz.