english deutsch
De Jonge Jury
Jongeren mogen meebepalen wat de mooiste boeken zijn en welke schrijver de prijs ontvangt. Kerntitels met korte omschrijving boek, leestips, bekroonde boeken, informatie over de prijs en over het bedenken van een leescabine.
Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren
Dbnl is een collectie van Nederlandse literatuur in zijn historische, sociale en culturele context. Boeken, informatie over de Nederlandse taal, boeken, kaarten en artikelen.
Het rijk van de wolf
Lance beleeft avonturen in een oeroud bos of droomt hij het allemaal? Stukje verhaal, wedstrijd, informatie over vossen, coma en schizofrenie.
Kinder en jeugdjury
Dit is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar in Vlaanderen. Hier vind je hoe je mee kan doen en welke boeken er gelezen worden.
Kinderboekenmarkt
Een maal per jaar wordt deze gehouden in Den Haag er zijn dan ook veel schrijvers en illustratoren.
Kinderboekenweek
De geschiedenis, de thema's en hoe je je eigen top 5 kan samenstellen. Ook de verschillende prijzen, de boeken die de afgelopen jaren een prijs gewonnen hebben en een spel.
Koning Artur en middeleeuwse literatuur
Aanvulling voor het leesdossier voor tweede fase onderwijs van HAVO en VWO. Verder een quiz, woordpuzzel, spelletjes en een strip.
Leesfeest
Nieuws over kinder- en jeugdboeken. Elke maand is er een bekende schrijver te gast. Verder vind je hier ook biografieën van Nederlandse schrijvers/sters, boekbesprekingen en spelletjes.
Leesmug
Boeken van de bibliotheek in Haarlem en informatie over wat je in deze stad kan doen.
Mijnstempel.nl
Zelf recensies over je favoriete boeken schrijven en de recensies van andere kinderen lezen.
Nationaal Stichting Kinderboeken Festival
Organiseert jaarlijks de kinderboekenweek in Suriname. Met links, foto's en tekeningen.