english deutsch
Leerproblemen
Caroliene's Dyslexie pagina, De Belgische NLD site., Dys-lexie, Dyslexie, Dyslexieweb, Ervaringen van Gerrit Holl, Handicap en Studie, LetOP! : homepage, Niels van Keulen, Woordblind.nl
Centra voor leerlingenbegeleiding
CLB-website van de Vlaamse Gemeenschap: informatie over CLB's voor kinderen, jongeren, ouders, scholen en professionelen. Tal van verwijzingen naar andere sites en organisaties.
De signaalkrant
Een informatieve krant voor mensen die geïnteresseerd zijn in hoogbegaafdheid. Er staan boekbesprekingen in, oproepjes, internetadressen, gedichten artikelen uit kranten en tijdschriften.
De Wissel
Regionaal centrum voor voortijdige schoolverlaters te Delft. Hier wordt onderwijs en begeleiding gegeven aan leerlingen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar, die zich om allerlei redenen niet op hun oude school kunnen handhaven, maar wel leerplichtig zijn.
Digischool Counselor
Als je je om allerlei redenen niet zo goed voelt, dan vind je hier informatie over wat je daar aan zou kunnen gaan doen.
Drugs
Uitleg wat drugs zijn, waarom ze gebruikt kunnen worden en wat het beleid in Nederland hier over is.
Drugsinfo
Duidelijke objectieve informatie over de verschillende drugs. Hoe je drugsgebruik bij een ander kan herkennen en waar je terecht kan voor hulp.
Jeugd en Hulpverlening
Informatie over A.D.H.D, Pdd, pesten en waarom kinderen in een internaat wonen. Veel persoonlijke brieven en een forum.
Obalo
Basisschool kinderen met lees- en spellingproblemen kunnen hier terecht voor gerichte hulp.
Onderwijstelefoon
Heb je problemen op school en niemand luistert? Bel dan gratis de onderwijstelefoon en iemand luistert.
Schoolkeuzegids
Welke school kiezen na groep 8? Handleiding bij het maken van een keuze.
Www.stotteren.be
Belgische belangengroep voor stotteraars. Organiseren onder andere zelfhulpgroepen, zelfhulpweekenden en informatiedagen.