english deutsch
Celleer
Biotechnologie.net, DNA, DNA, Evolutiewebsite, Gentechnologie, Wikipedia: DNA
Insekten
Een bij hoort erbij, Glen's insecten site, Hommels, Insecten fotosite, Lieveheersbeestjes, Odonata, Piwi's Spider Page, Spinnen, VlinderNET, Vlinders
Planten
Champignons, De aardappel, De Paddestoelen Site, De zonnebloem, Interactieve determinatietabel, Koffie en thee, Suikerwereld
Reptielen
De slangen pagina, Gedaanteverwisseling, Reptielenpagina, Sam & Sari, Stichting Schildpad, Wilma´s Kikkersite
Vogels
Kippenpagina.nl, Natuurbeleving, Vogels bekijken
Waterdieren
Dolfijnen, AquariumHolland, De witte haai, Dieren die in de zee leven, Haaien, Schelpen, Werkstuk Orka
Zoogdieren
De Mens, Vleermuizen, Anne's dierenplaneet, Bio - logisch, Buideldieren, De egel, De hamster, De pandabeer, De varkenshouder, Een kijkje in de dierenwereld, Egels, Eieren
BeeHappy
Over de wereld van de glastuinbouw, met filmpjes en materiaal voor een werkstuk over de kas.
Beschermde dieren
In Nederland worden een aantal dieren met uitsterven bedreigt. Hoe dieren helpen, een paar dieren, tekeningen en een quiz.
Biologielokaal Digitale School
In contact komen met leraren, meedoen aan discussies en projecten en werkstukken downloaden.
Bionics
Uitleg over het verband tussen biologie en techniek. Op de site wordt als voorbeeld de zelfreinigende lotusbloem gebruikt.
De dierenjungle
Hier vind je informatie over allerlei zoogdieren, vogels, reptielen, vissen en zelfs uitgestorven dieren. Ook vind je er informatie over een aantal leefgebieden zoals de woestijn en de bescherming van deze gebieden.
Ecologie bibliotheek
Natuursite, waar alle aspecten van onze omgeving worden besproken. Dieren, onder andere stokstaartjes, wandelende takken en dolfijnen. Maar ook weertypes, bevolking en het milieu worden beschreven. Er zijn wel wat reclames aanwezig.
Everts Boerderij
Informatie van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) over boerderijdieren en hun producten. Met enkele spelletjes.
Herfst
Een boeiend jaargetijde met foto's over vruchten en zaden, vogels, dieren, paddestoelen en landschapsfoto's.
Het Kleine Loo
Uitgebreide informatie over diverse vormen van land- en tuinbouw. Met plaatjes, een spelletje, downloadbare stripverhalen en informatie voor leerkrachten.
IVN Vecht & Plassengebied
Algemene informatie over dit natuurgebied. Daarnaast informatie over vleermuizen uit dit gebied, vogels met hun gezang in Nederland en uitleg over de paddenstoel.
Natuurfoto.com
Foto's van dieren in het wild, waaronder lemuren, pinguïns, buideldieren en leguanen.
Ongedierte
Overzicht van de in Nederland meest voorkomende soorten ongedierte. Met kenmerken, de veroorzaakte schade en tips voor wering en bestrijding.
Schooltv - Buiten doen!!
Over de planten en dieren die je vindt aan het water, in het bos, bij de kust en op de akker. Met doe-tips en enkele spelletjes.
Schooltv - Nieuws uit de Natuur
Over de inhoud van het tv-programma, natuurnieuwtjes, spelletjes en activiteiten.
Stijn - De Dierenartsleerling
Verhalen over de lotgevallen van Stijn, daarnaast zijn er spelletjes te spelen.
Wapiti
Maandblad voor natuur, milieu en wetenschap. Het steekkaarten-onderdeel heeft informatie over allerhande dieren. Er is de mogelijkheid om via internet lid te worden.
Wereld Natuur Fonds
Over de activiteiten van het Fonds, met nieuws, foto's, infobladen voor spreekbeurten en een apart gedeelte voor peuters en kleuters.
Wikipedia: Biologie
Uitleg wat biologie is.